Unieke oppervlakte-bewerking van prototypes

Exten biedt u de unieke mogelijkheid om prototypes te maken in het daadwerkelijke eindmateriaal, inclusief de gewenste oppervlakte afwerking.

Een goed eindproduct begint bij realistische prototypes; maatwerk dat vraagt om een flexibele, klantgerichte aanpak. Bij Exten hebben we ons onder andere gespecialiseerd in (rapid) prototyping in kunststof, aluminium en metaal.
Door een breed pakket aan productiemogelijkheden zijn we in staat vrijwel alle soorten prototypes voor u te verzorgen. Dat kunnen we niet alleen snel (rapid prototyping), maar dat doen we vooral altijd binnen vooraf vastgelegde specificaties en kosten. Exten is bovendien ervaren in het productierijp maken van prototypes. Onze engineers zijn altijd bereid uw ontwerpen te vertalen naar maakbare en betaalbare producten.

Prototypes in daadwerking materiaal én oppervlakte

Exten levert een passende oplossing voor elk vraagstuk aangaande prototypes. Voor de realisatie van prototypes bewerken we doorgaans massief materiaal met cnc-tools. En dat doen we bij Exten bij voorkeur in het daadwerkelijke eindmateriaal. Maar het kan nog realistischer! Ook de gewenste afwerking kan al op prototypes worden toegepast, zoals:

Deze unieke mogelijkheid maakt het mogelijk om uw prototypes al direct te kunnen testen op technische performance. Bovendien zijn prototypes in het daadwerkelijke materiaal en met de uiteindelijke afwerking zeer geschikt voor de inzet op bijvoorbeeld vakbeurzen en het testen van marktacceptatie. Dit is belangrijke kennis voordat eventuele kostbare investeringen in productiemiddelen moeten worden gedaan.