Prototypen van mechanische componenten

Exten ontwikkelt en levert prototypen in kunststof, aluminium en metaal. Altijd binnen vooraf vastgelegde specificaties, kosten en levertijden. 

Een goed eindproduct begint bij een realistisch prototype; maatwerk dat vraagt om een flexibele, klantgerichte aanpak. Bij Exten hebben we ons gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van prototypen in kunststof, aluminium en metaal.
Door een breed pakket aan productiemogelijkheden en een uitgebreid systeem van kwaliteitsborging, zijn we in staat die prototypen voor u te verzorgen. Dat kunnen we niet alleen snel (rapid prototyping), maar dat doen we vooral altijd binnen de vooraf vastgelegde specificaties en kosten. Exten is bovendien ervaren in het productierijp maken van prototypen. Onze engineers zijn altijd bereid uw ontwerpen te vertalen naar maakbare en betaalbare componenten/producten.

Passende oplossing in prototypen

Exten levert een passende oplossing voor elk vraagstuk in kunststof, aluminium en metalen prototypen. Voor de realisatie van prototypen bewerken we doorgaans massief materiaal met cnc-tools. Niet alleen kunnen we dat in het daadwerkelijke eindmateriaal, maar ook een scala aan oppervlakte-afwerkingen kan worden toegepast op prototypen, zoals:

Deze unieke mogelijkheid zorgt uiteraard voor een zeer realistische uitstraling, maar maakt het bovendien mogelijk om prototypen direct te kunnen testen op technische performance en marktacceptatie. Een belangrijk voordeel voordat (kostbare) productiemiddelen moeten worden aangeschaft.

Snel en flexibel

Rapid prototyping is een van onze sterke punten. Indien noodzakelijk, kunnen wij prototypen zelfs al binnen een week bij u hebben. 

prototypen van Exten

Keramisch gelakte alluminium onderdelen & technische componenten uit kunststof.