Rapid prototyping, maar dan realistisch

Ook in rapid prototyping biedt Exten u de unieke mogelijkheid om prototypen te maken in het daadwerkelijke eindmateriaal.

Een nieuw product(onderdeel) begint bij uw ontwerp. Vanuit onze specialistische kennis en ervaring, werken we samen met u aan de realisatie van producten. Wanneer een integrale aanpak gewenst is om producten uit kunststof, aluminium of metalen te realiseren, is onze toegevoegde waarde het grootst.

Een goed eindproduct begint echter bij een realistisch prototype; maatwerk dat vraagt om een flexibele, klantgerichte aanpak. Bij Exten hebben we ons onder andere gespecialiseerd in rapid prototyping op basis van kunststof, aluminium en metaal. Tijdens rapid prototyping bewerken we doorgaans massief materiaal met cnc-tools. En uiteraard doen we dat altijd binnen de vooraf bepaalde specificaties en kosten.

Rapid prototyping in eindmateriaal

Exten levert een passende oplossing voor elk vraagstuk in rapid prototyping. Voor de realisatie van prototypen bewerken we doorgaans massief materiaal met cnc-tools. Niet alleen kunnen we dat in het daadwerkelijke eindmateriaal, maar ook een scala aan oppervlakte-afwerkingen kan worden toegepast tijdens rapid prototyping, zoals:

Deze unieke mogelijkheid binnen rapid prototyping zorgt uiteraard voor een zeer realistische uitstraling, maar maakt het bovendien mogelijk om prototypen direct te kunnen testen op marktacceptatie (bijvoorbeeld tijdens beurzen) en technische performance. Een belangrijke voordeel wanneer (kostbare) productiemiddelen moet worden aangeschaft.